Midsommarkaka
-
125 gr smör
-
1 1/2 dl socker
-
3 äggulor
-
rivet citronskal
-
125 gr vetemjöl
-
1/4 tsk bakpulver
-
3 äggvitor
-
15 sötmandlar
-
4 matskedar socker
Rör smöret och sockret vitt och pösigt, blanda i gulorna en i taget samt citronskalet.
Blanda bakpulver å mjöl och rör ned det i smeten.
Vispa vitorna till skum.
Rör ner hälften av de slagna vitorna i smeten och häll den i en smord form.
Strö strimlad mandel över.
Blanda resten av vitorna med 4 matskedar socker och lägg marängmassan ovanpå.
Se till att marängmassan täcker hela kakan.
Grädda kakan i svag ugnsvärme 50-60 min.
Skär kakan i små fyrkanter.
Nedtecknat av min mormor Agnes Johansson i början av 50-talet.
Irmgard Henriksson